fbpx
Slatkisologija-Logo
kockice čokolade
,

10 najskupljih čokolada na svetu

Pomislili biste da je zlato najdragocenija stvar na svetu, ali, treba da znate da postoje stvari koje se cene daleko više od njega…

Kao na primer, čokolada. Čokolada je jedan od najvoljenijih i najpopularnijih slatkiša na svetu, a kako neki šaljivo tvrde, čokolada je razlog za život. Veruje se da ona potiče sa podneblja Meksika, a datira još iz 1900. godine pre nove ere, pri čemu je u Evropu stigla mnogo kasnije – tek u šesnaestom veku.

Čokolada
Čokolada / Izvor: Envato

Čokolada je postala sveprisutna, jer je jedna od najpopularnijih hranjivih namirnica i ukusa na svetu, pa se koristi u slatkišima, tortama, kolačima, keksu, pudingu, pićima, topla ili hladna, a ponekada čak i puna alkohola. Crna, mlečna ili bela, čokolada nam ulepšava i periode praznika svojim različitim formama.

Sa toliko tipova čokolade koji postoje, koji se kreiraju sa svakakvim interesantnim sastojcima, njena cena takođe varira. Mi vam ovoga puta predstavljamo najskuplje čokolade na svetu.

10. The Aficionado’s Collection Chocolates

Ove čokolade kreirane su u obliku cigare i imitiraju njenu aromu kroz italijanski pečeni lešnik i mlečnu čokoladu. Nastala je kao delo The House of Grauer u Švajcarskoj, a njena cena je 275 dolara.

9. DeLafee

Švajcarska kompanija DeLafee poznata je u svetu po svojoj mešavini čokolade i jestivog zlata. Njihovi zlatni tartufi prave se od zrna kakaa, kokosovog ulja, šećera, putera od kokosa, vanile i mleka u prahu, a kao svoj specijalni sastojak sadrže 24-karatno jestivo zlato. Cena ovih tartufa je 504 dolara.

8. Michel Cluizel Box of Assorted Treats

Francuski čokolatijer, Mišel Kluzijel, započeo je svoj biznis 1948. godine i od tada je najveći proizvođač fine čokolade, nudeći veoma interesantne varijacije čitavom svetu. Njegova kutija odabranih poslastica koštaće vas 895 dolara, ali sadrži 400 komadića ručno pravljene čokolade.

7. Gold and Diamond Chocolates

Ako ste ikada želeli da jedete zlato, srebro ili dijamante, vaše želje mogu biti ispunjene, uz pomoć Cocoa Gourmet Royal Collection pakovanja čokolada. Jedno ovo pakovanje dolazi sa 12 komadića čokolade, pri čemu je četiri napravljeno sa čistim srebrom, četiri sa 22-karatnim zlatom i četiri sa dijamantima. Svi elementi čokoladica su jestivi, a cena ovog pakovanja iznosi 1.250 dolara.

6. Wispa Gold Wrapped Chocolate

Cadbury UK je cenjeni brend čokolade, poznat po svom kvalitetu i skupocenim zlatnim omotima. Njihova Wispa Gold čokolada prvi put je predstavljena 1981. godine u veoma ograničenoj količini, da bi 2008. godine ponovo ugledala svetlost dana. Cena ove čokolade je 1.628 dolara.

5. Knipschildt Chocolatier

Ovaj brend čokolade nastao je 1999. godine u malom, jednosobnom stanu, da bi kasnije porastao i osvojio srca mnogih ljudi i postao globalna kompanija. 450 grama čokoladnih tartufa, koji su opisani kao najbolji na svetu, a upravo ih oni kreiraju, košta neverovatnih 2.600 dolara. Jedan tartuf je malo povoljnija varijanta i koštaće vas 250 dolara. Pitanje je samo, da li ćete uspeti da se zaustavite na jednom.

Čokolada
Čokolada / Izvor: Envato

4. Swarovski-studded Chocolates

Po neverovatnoj ceni od 10.000 dolara, možete dobiti kutiju sa 49 komada Patchi Swarovski dekorisane čokolade, koji su smešteni u postolje od indijske svile, dekorisano zlatom i platinom. Inače, ova čokolada potiče iz Libana, i ponela je titulu najbolje čokolade sveta.

3. Golden Speckled Egg

Dizajnirano od strane Viljema Karlija, ovo čokoladno jaje dospelo je u Ginisovu knjigu rekorda, kao prvo čokoladno jaje bez dragulja. Njegova školjka pravi se od Amadei čokolade koja potiče iz Venecuele, dok se unutar nje nalaze neverovatni sastojci, koji oduševljavaju vaša nepca svakim zalogajem. Ovaj čokoladni delikates prodat je na aukciji po ceni od 11.107 dolara.

2. Frozen Haute chocolate

Servirana u čuvenim njujorškim restoranima Euphoria i Serendipity 3, ova čokolada sastoji se od 28 najboljih kakaa sveta. Pravi se sa jestivim zlatom i dolazi sa zlatnom narukvicom dekorisanom dijamantima. Ako želite da je probate, naručite je unapred, jer je potrebno neko vreme da se pripremi. Vi to vreme iskoristite da se pripremite da za nju platite 25.000 dolara.

1. Le Chocolat Box Collection

Nastala kao delo Simon Jewelers brenda, Le Chocolat Box kolekcija predstavlja interesantnu mešavinu deserta i nakita. Gurmanske čokoladice potiču od Lake Forest Confections, dok nakit potiče iz privatne kolekcije brenda, a sadrži minđuše, ogrlice, prstenje i narukvice. Jedna kutija ove čokolade koštaće vas neverovatnih 1.5 miliona dolara. Verujemo da je to ultimativni poklon za svaku ženu.

I za kraj, ukoliko zaista volite čokoladu, tu smo da vam ponudimo čokoladne PopCake lizalice.

Čokolada
Čokolada / Izvor: Envato

Izvor: Dnevna doza lepog

Predloženi postovi

Scroll to Top