fbpx
Slatkisologija-Logo
coffee and cookies
,

Kafa i slatkiši – savršen popodnevni par

Tokom popodneva se u svežoj mlevenoj kafi uživa natenane i ona daje posebnu čar ćaskanju s nama dragim ljudima.

Ukoliko želite da priuštite sebi posebno uživanje, kafa i slatkiš su najbolja kombinacija. Dok od kafe uvek birate sveže mlevenu u vašoj omiljenoj šoljici zbog njene neponovljive arome i bogate pene, kod slatkiša je izbor veći. Ipak, otkrićemo vam koji se slatkiši najbolje slažu sa kafom.

Svi znamo da su čokolada i kafa savršen par. Čokolada je dovoljno jaka i dovoljno slatka da oživi naša čula, a tu je i jačina ukusa kafe, koja će umiriti slatkoću u našim ustima.

Uz šoljicu sveže mlevene kafe obično ide i torta, ali ne bilo kakva. Kremaste torte, sa što manje kora (patišpanja) su idealne za kafenisanje. Dakle, torte sa što više krema i fila.

Čokoladni keksići i sitni kolači takođe su dobri prijatelji kafe.

Dakle, kada je reč o slatkišima koji idu uz kafu, predlažemo da birate kremaste i laganije deserte i uverite se da je to zaista idealna kombinacija za pun ukus i savršen užitak.

Kafa već odavno nije samo ukusni napitak već je postala ritual bez kog ne možemo da zamislimo svoj dan. Zato osmislite svoj popodnevni užitak i prepustite se idealnom mirisu i ukusu kafe, a možete da zasladite svoje popodne i omiljenim slatkišem.

kafa i slatkiši

Izvor: Stvar ukusa

Predloženi postovi

Scroll to Top