fbpx
Slatkisologija-Logo
Lizalice u obliku srca
,

Prvi pravi HOMEMADE recept za izradu lizalica

Kako se prave lizalice ?!

HOMEMADE  lizalice

Na internetu se može naći gomila tekstova o tome kako se mogu napraviti lizalice. Ali iz našeg  iskustva ni jedan nije tačan. Pre deset godina kada smo došli na ideju da proizvodimo  lizalice, bombone I druge slatkiše tragali smo za  pravim receptom , ali nije ga bilo, svi pokušaji su bili uzaludni.  Bilo je teško doći do prave recapture za lizalice koje se mogu napraviti kod kuće. Postojali su  detalji koje vam ljudi obično neće otkriti. Međutim, mi smo  rešili da iskustvo podelimo sa vama u ovom članku, gde ćemo detaljno i na jednostavan način opisati procedu proizvodnje handmade lizalica. Kada smo tek počinjali delovalo je jako teško,  u nekim trenutcima smo mislili da nikad nećemo uspet, ali bili sam uporni,  nisamo odustajaoli. Na kraju se isplatilo.  Predstavljavamo vam jedini pravi RECEPT za HOMEMADE lizalice

Potrebni stojci :

Šećer:  500gkako se prave lizalice

Glukozni sirup: 150g

Voda: 150g

Limunska kiselina: 10g

Jestiva boja I aroma po želji

Priprema:

  1. U šerpicu sipajte šećer, glukozni sirup i vodu,  zagrevajte do temperature od 140 C stepeni.  Potreban vam je termometar za hranu( NE MEŠAJTE)
  2. U međuvremenu pripremite modle(silikonske) I stavite drškice , možete ih kupiti u svakom marketu, to su one što se koriste za ražnjiće.

3.Kada masa dostigne 140 stepeni C , skinite  je i sačekajte jedan minut (NE MEŠAJTE), nakon jednog minuta dodajte kiselinu,boju I aromu po želji. Ovo je vrlo važno da sačekate jedan minut da temperature spadne ispod 120 stepeni C zbog kiseline I arome , u suprotnom lizalice će vam biti gorke.

  1. Promešajte samo nekoliko puta,nemojte preterivati sa mešanjem da ne bi došlo do kristalizacije šećera.
  2. Sipajte masu u modle, sačekajte da se masa ohladi I uživajte u vašim prvim HOMEMADE lizalicama.

NAdam se da smo bili od koristi ovim člankom I da ćemo izazvati puno dečijih slatkih osmeha.

Podelićemo još stečenih znanja sa vama!

Predloženi postovi

Scroll to Top