fbpx
Slatkisologija-Logo
Cake pops / Izvor: Envato
,

Romantične cake pops kuglice

Šta je ustvari cake pops? To su zalogajčići na štapiću, najčešće ukrašeni čokoladom. Što se sastava tiče, ima onih koji se peku u aparatu sličnom onim aparatima za galete, samo što pečenjem dobijate “hlebaste” loptice, mogu da budu sličnih ukusa kao neke torte, a kod nas se najčešće rade od keksa i maslaca ili margarina uz dodatak lešnika, čokolade, suvog voća…

Ovakve slatke zalogaje možete kupiti u skoro svakoj poslastičarnici, od nekih jednostavnijih poput ovih, preko srcastih, kupastih pa sve do onih sa gomilom detalja, boja, u obliku životinjica, junaka crtanih filmova… Cena naravno uvek zavisi od toga koliko je dekoracija komplikovana i koliko je vremena potrebno da se tako nešto uradi.

Ako ipak odlučite da ne želite da kupujete već da sami nešto napravite za svoju jaču/lepšu polovinu, evo jednog predloga kako da to uradite.

Cake pops
Cake pops / Izvor: Envato

CAKE POPS

Potrebno je:

150 gr margarina
300 gr mlevenog keksa
100 gr šećera u prahu
1 dcl soka po izboru
3 kašike ruma
50 gr suvog grožđa
50 gr čokolade za kuvanje
200 gr čokolade (crna ili bela, a možete da koristite i obe)
1 kašika ulja
štapići za lizalice
šarene mrvice
Priprema:

Potopite suvo grožđe u rum i ostavite da omekša

Izvadite margarin iz frižidera i sačekajte da malo omekša. Umutite margarin i šećer u prahu, pa postepeno naizmenično dodajte keks i sok. Masa ne treba da bude previše tvrda ali ni da se lepi za prste. Otopite 50 gr čokolade za kuvanje pa dodajte u prethodnu masu i sve dobro umešajte.

Ocedite suvo grožđe. Uzimajte po kašiku mase od keksa, utisnite 1 – 2 zrna suvog grožđa pa oblikujte kuglicu. Ja sam od ove mase dobila 40 kuglica. Kuglice ostavite u frižideru da se stegnu. U svaku kuglicu ubodite štapić za lizalice.

Otopite čokoladu, dodajte ulje i dobro promešajte. Umočite jednu po jednu kuglicu u čokoladu, ocedite višak čokolade, pospite ukrasnim mrvicama i ostavite da se čokolada stegne.

Ukoliko ne želite previše da eksperimentišete, ili jednostavno nemate vremena preporučujemo vam da probate pop cake iz našeg asortimana.

Cake pops / Izvor: Envato
Cake pops / Izvor: Envato

Izvor: Ivanin svet slatkiša

Predloženi postovi

Scroll to Top